EVPATORI Web Resources


გამოკითხვა

მოგწონთ ნოველები - ჩვენი საქმე

დიახ
არა
კარგად იკითხება
ვერ გავიგე
ამორალურია


დარეგისტრირებული მომხმარებლები

დიმიტტი

Kaiadamiani

Vanga

ადვოკატიი

ადვოკატი




« ვანილის ნაყინი »

კატეგორია: გურმანი

ავტორი:

თარიღი: 2013-09-10 20:32:02

სახლში მომზადებული უნაზესი ვანილის ნაყინი ზღაპრული დესერტია, იგი არ მოითხოვს სერიოზულ დროს და ბევრ ინგრედიენტს. სიამოვნებას მოგანიჭებთ ზაფხულის ცხელ დღეებში თქვენ, თქვენს ოჯახსა და მეგობრებს.
მომზადების დრო 30წთ
პორცია 5
ინგრედიენტები:
ვანილი 1 შეკვრა
კვერცხის გული 5ც
ნაღები 30-33% 250მლ
რძე 250გრ
შაქარი 90გრ
მომზადების წესი:
რძე ჩაასხით ქვაბში და დადგით საშუალო ცეცხლზე. ჩაყარეთ ვანილი და მიიყვანეთ ადუღებამდე, გადმოდგით გაზიდან და დააცადეთ შეგრილება 7-10 წუთის მანძილზე.

ცალკე ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხის გულები შაქართან ერთად შაქრის გალღობამდე და მასის გათეთრებამდე. მიღებული მასა ჩავასხათ რძიან ქვაბში და დავდგათ ნელ ცეცხლზე  სანამ მასა არ შესქელდება, თან გამუდმებით ვურიოთ. კრემი არ უნდა გამოვიდეს ძალიან სქელი, კონსისტენციით უნდა გავდეს ბლინების ცომს.

ცივი ნაღები ავთქვიფოთ მიქსერით, დავიწყოთ მინიმალური სიჩქარით და ავიყვანოთ მაქსიმალურამდე. ათქვეფილი ნაღები დავამატოთ გაციებულ(!) კრემს და ვურიოთ სანამ მასა ერთგავროვანი არ გახდება.

ჩავასხათ მიღებული მასა ფორმაში და შევდგათ მთელი ღამით საყინულეში. ამ დროის მანძილზე უნდა გამოიღოთ მაცივრიდან და 2-3-ჯერ უნდა ათქვიფოთ, შემდეგ ისევ შევაბრუნოთ საყინულეში. ეს კეთდება იმიტომ, რომ თავი ავარიდოთ კოლტებს. ნაყინის სუფრასთან მიტანა შეიძლება შარიკების სახით სპეციალური კოვზის საშუალებით ან შეიძლება დავჭრად კუბიკებად. ნაყინი უხდება ნებისმიერ სიროფს, კენკროვნებს, ცოცხალ ან დაკონსერვებულ ხილს, გახეხილ ან გამდნარ შოკოლადს, ჯემს, დაჭრილ ნიგოზს და ქიშმიშს. შეიძლება მორთოთ პიტნის ფოთლებით.